انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آنها ,

menuordersearch
f125.ir
۱۴۰۲/۱۱/۱۱ چهارشنبه
(2)
(0)
انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آنها
 انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آنها

کپسول آتش نشانی یک وسیله است که با حاوی کردن یک ماده خاموش کننده تحت فشار، قادر است در هنگام آتش سوزی آتش را مهار و خاموش کند. انواع مختلفی از کپسول های آتش نشانی وجود دارند که هر کدام برای حریق های متفاوت مناسب و قابل استفاده هستند.

معرفی و بررسی انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آنها می‌پردازیم.

 

1.کپسول پودر و گاز

این نوع کپسول ها رایج ترین و پرکاربردترین نوع خاموش کننده ها هستند که می‌توانند برای انواع آتش سوزی های نوع A (مواد آلی)، B (مایعات قابل اشتعال)، C (گازها)، D (فلزات) و E (تجهیزات الکتریکی) مورد استفاده قرار بگیرند. این کپسول ها با پاشیدن یک پودر خشک بر روی آتش، باعث می‌شوند که اکسیژن مورد نیاز برای ادامه احتراق کاهش یابد و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ قرمز بوده و با یک نوار آبی روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی بالا و مدت زمان تخلیه کوتاهی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد آلودگی و خسارت به تجهیزات الکترونیکی و محیط زیست اشاره کرد.

لیست بهترین کپسول های پودر و گاز

 

انواع کپسول آتش نشانی

2.کپسول اطفا حریق CO2

این نوع کپسول ها بیشتر در اماکن سربسته و برای حریق های الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی استفاده می‌شوند، زیرا هادی الکتریسیته نیستند و تأثیری بر روی اینگونه وسایل باقی نمی‌گذارند. این کپسول ها با پاشیدن یک جریان گاز CO2 بر روی آتش، باعث می‌شوند که دمای محل احتراق کاهش یابد و اکسیژن موجود در محیط کم شود و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ قرمز یا مشکی بوده و با یک نوار سیاه روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی متوسط و مدت زمان تخلیه طولانی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد سرمازدگی و خفگی در محیط و خطر انفجار در صورت برخورد با حرارت زیاد اشاره کرد.

خاموش کننده‌های کارتریج چیست؟

 

لیست بهترین کپسول های co2

3. کپسول اتش نشانی فوم

این نوع کپسول ها بیشتر برای حریق های نوع A (مواد آلی) و B (مایعات قابل اشتعال) مناسب هستند. این کپسول ها با پاشیدن یک فوم یا کف بر روی آتش، باعث می‌شوند که یک لایه جدا کننده بین آتش و ماده احتراقی ایجاد شود و از تماس آنها با اکسیژن جلوگیری کند. این کپسول ها معمولا به رنگ قرمز بوده و با یک نوار سفید روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی خوب و مدت زمان تخلیه متوسط هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد آلودگی و خسارت به محیط زیست و تجهیزات الکترونیکی اشاره کرد.

 

 

انواع کپسول آتش نشانی

4.کپسول ضد اتش آب و گاز

این نوع کپسول ها برای حریق های نوع A (مواد آلی) کاربرد دارند. این کپسول ها با پاشیدن قطرات آب بر روی آتش، باعث می‌شوند که دمای محل احتراق کاهش یابد و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ آبی یا استیل بوده و با یک نوار آبی روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی پایین و مدت زمان تخلیه طولانی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد زنگ زدگی و یخ زدگی در دمای پایین و عدم مناسب بودن برای حریق های الکتریکی و مایعات قابل اشتعال اشاره کرد.

 

5.کپسول بیوورسال

این نوع کپسول ها برای حریق های نوع A (مواد آلی)، B (مایعات قابل اشتعال)، C (گازها)، D (فلزات) و E (تجهیزات الکتریکی) مناسب هستند. این کپسول ها با پاشیدن یک ماده شیمیایی مرطوب بر روی آتش، باعث می‌شوند که اکسیژن مورد نیاز برای احتراق کاهش یابد و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ زرد یا سبز بوده و با یک نوار زرد یا سبز روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی بالا و مدت زمان تخلیه کوتاهی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد آلودگی و خسارت به محیط زیست و تجهیزات الکترونیکی اشاره کرد.

کپسول بیوورسال چیست و برای چه نوع حریق هایی استفاده می‌شود؟

6. کپسول آب و مواد افزودنی

این نوع کپسول ها برای حریق های نوع A (مواد آلی) و F (روغن ها و چربی ها) کاربرد دارند. این کپسول ها با پاشیدن یک محلول آب و مواد افزودنی بر روی آتش، باعث می‌شوند که دمای محل احتراق کاهش یابد و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ قرمز یا سفید بوده و با یک نوار قرمز یا سفید روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی خوب و مدت زمان تخلیه متوسط هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد آلودگی و خسارت به محیط زیست و عدم مناسب بودن برای حریق های الکتریکی و مایعات قابل اشتعال اشاره کرد.

 

مطالب پیشنهادی:

 

بهترین برندهای کپسول آتش نشانی

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی

7.کپسول ضد اتش هالون

این نوع کپسول ها برای حریق های نوع B (مایعات قابل اشتعال) و E (تجهیزات الکتریکی) مناسب هستند. این کپسول ها با پاشیدن یک گاز شیمیایی بر روی آتش، باعث می‌شوند که واکنش شیمیایی احتراق متوقف شود و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ سفید یا استیل بوده و با یک نوار سفید یا استیل روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی بسیار بالا و مدت زمان تخلیه بسیار کوتاهی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد خطر برای سلامتی انسان ها و حیوانات و تخریب لایه اوزون اشاره کرد.

 

8. کپسول آب مه

این نوع کپسول ها برای حریق های نوع A (مواد آلی)، B (مایعات قابل اشتعال) و E (تجهیزات الکتریکی) مناسب هستند. این کپسول ها با پاشیدن یک مه آبی بر روی آتش، باعث می‌شوند که دمای محل احتراق کاهش یابد و آتش خاموش شود. این کپسول ها معمولا به رنگ آبی یا سفید بوده و با یک نوار آبی یا سفید روی بدنه آنها مشخص می‌شوند. این کپسول ها دارای قدرت خاموش کنندگی خوب و مدت زمان تخلیه طولانی هستند. اما از معایب این کپسول ها می‌توان به ایجاد خطر برای سلامتی انسان ها و حیوانات و عدم مناسب بودن برای حریق های فلزات اشاره کرد.

انواع کپسول آتش نشانی

کدام یک از مدل های کپسول های اطفا حریق زودتر تخلیه می‌شوند و باید زود به زود شارژ شوند؟

به طور کلی، کپسول هایی که دارای مدت زمان تخلیه کوتاهی هستند، نیاز به شارژ زودتری دارند و زودتر خالی می‌شوند، کپسول های پودر و گاز، کپسول های بیوورسال و کپسول های هالون از این دسته هستند. این کپسول ها باید حداقل هر یک سال یک بار شارژ شوند. اما کپسول های CO2، کپسول های فوم، کپسول های آب و گاز و کپسول های آب مه دارای مدت زمان تخلیه طولانی تری هستند و نیاز به شارژ کمتری دارند.

این کپسول ها باید حداقل هر 5 سال یک بار شارژ شوند. البته بسته به شرایط محیطی و استفاده از کپسول ها، ممکن است نیاز به شارژ زودتر یا دیرتری باشد.

 

حالا که با انواع کپسول های آتش نشانی و انواع آن اشنا شدید میتوانید خیلی بهتر به مقایسه و انتخاب کپسول های آـش نشانی بپردازید: لیست قیمت و خرید کپسول آتش نشانی

نتیجه گیری

در این مقاله با 8 نوع کپسول آتش نشانی و کاربرد انها در اطفا حریق های مختلف آشنا شدیم و دریافتیم عملیات شارژ کپسول اتش نشانی برای کپسول های پودر و گاز، کپسول های بیوورسال و کپسول های هالون بیشتر و زودتر از سایر موارد باید انجام شود تا برای اتفاقات هولناک،این کپسول ها همیشه برای استفاده و نجات جان افراد آماده باشند.

 

تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755

فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی