زلزله، حادثهای خطرناک که قبل از زمان وقوعش، کسی متوجه آن نمیشود. به همین دلیل است که به همه ما توصیه میشود که همیشه در مواقع احتمالی، در حالت آماده باش باشیم. ایمنی در برابر زلزله مراحلی دارد که همه ملزوم به رعایت آنها برای کاهش یا جلوگیری از آسیب نیز هستند. در این مقاله به نکات ایمنی در زمان پیش، حین و پس از وقوع زلزله میپردازیم.
همچنین بررسی میکنیم که شما ملزوم به انجام چه اقداماتی در حین وقوع زلزله در مکانهای مختلفی چون ماشین، ساختمان اداری، محل زندگی و ... نیز هستید پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
این مرحله را میتوان مهمترین مرحله دانست. زیرا زلزله غیرقابل پیشبینی است و اگر ما در حالت آماده باش باشیم، در حین وقوع زلزله، دست و پاهایمان را گم نمیکنیم.
بنابراین زمانیکه که در اخبار اعلام شد که ممکن است در این زمان زلزلهای وقوع یابد، شما باید نکات زیر را رعایت کنید:
با رعایت این نکات شما وارد به مرحله بعدی و چالش اصلی میشوید یعنی مقابله با زلزله در حین وقوع آن.
بیشتر افراد در حین وقوع زلزله، دچار سردرگمی و استری میشوند و همین موضوع باعث تصمیم گیریهای طولانی، سردرگمی و دیر واکنش میشود؛ زیرا این افراد نمیدانند که باید چه کارهایی در حین وقوع زلزله انجام دهند.
حین وقوع زلزله ما یکسری باید و نبایدهایی داریم که به تکتک آنان نیز میپردازیم:
با رعایت موارد بالا، شما میزان آسیب و خسارت را به حداقل میرسانید و به مرحله بعد یعنی نکات ایمنی پس از زلزله میروید.
اگر فکر میکنید که کار شما دیگر در اینجا تمام شده، باید بگویم که سخت در اشتباه هستید. وقوع زلزله، تاثیراتی در موارد مختلفی چون ساختمان میگذارد که شما نباید از آنها غافل شوید و این مرحله هم به اندازه مرحلههای قبلی مهم است:
زلزله بسته به موقعیتی که اتفاق میافتد میتواند خطرات و نکات ایمنی مختلفی نیز داشته باشد. بنابراین هر دستورعملی را شما باید نسبت به موقعیتی که توش قرار دارید نیز انجام بدهید که شامل:
همانطور که در بالا اشاره شد، اگر در ساختمان هستید سعی کنید تا از وسایل شکستنی فاصله بگیرید، در زیر یک جای امن پناه بگیرید و در همانجا تا توقف لرزش بمانید، به راهپله ها هجوم نبرید و سوار آسانسور نیز نشوید. این تمام نکاتی بود که باید شما در هنگام زلزله در ساختمان رعایت کنید.
اگرچه در فضای باز شما دسترسی به فضاهای امن بیشتری دارید؛ اما با این جال خطرات زیادی شما را تهدید خواهند کرد.
خطراتی چون پرت شدن اشیا از ساختمانها، ریزش ساختمانهای ناایمن، سقوط تیرهای برق و درختان و همچنین ریزش سنگها در مناطق شیبدار.
با توجه به این خطرات حتما از ساختمانها یا هر سازه دیگری فاصله بگیرید، سپس به یک فضای باز رفته و سریعا در آنجا پناه گیرید. اگر فضای کاملا بازی در نزدیکی شما نیست، حتما بنشینید و با دست، از سر و گردن خود محافظت کنید و همانطور که در بالا اشاره شد، هرگز محیط امن خود را تا اتمام لرزه، ترک نکنید.
اگر در حال رانندگی یا در خودروی خود هستید:
وقوع زلزله در این مواقع، باعث ترافیکهای سنگینی میشود و ممکن است شما در مکانهای ناایمنی چون تونلها و پلها نیز گیر کنید، بنابراین نکات را به دقت بخوانید و از آنان استفاده کنید:
وقوع زلزله هنگام رانندگی ممکن است کنترل ماشین را برای راننده سخت کند، ممکن است اشیاهای مختلفی چون تیر برق روی خودرو سقوط کنند و ممکن است راننده با ماشین یه چیزی تصادف کند.
بنابراین در هنگام وقوع زلزله در این موقعیت، در یک مکان امن توقف کنید. از توقف در زیر پلها، تونلها، خطوط برق فشار قوی، ساختمانهای بلند و شیبهای تند خودداری کنید و در جایی توقف کنید که احتمال سقوط اشیا روی خودرو کم باشد. موتور خودرو را خاموش کنید تا از حوادث احتمالی در امان بمانید. در خودرو بمانید و هرگز تا اتمام لرزش از آن خارج نشوید مگر در شرایط اضطراری چون سقوط اشیا. همچنین با دست خود، از سر و گردن خود محافظت کنید.
قرار گرفتن در یک مکان شلوغ هنگام وقوع زلزله میتواند به دلیل ازدحام و احتمال وحشتزدگی جمعی، چالشهای خاص خود را داشته باشد. هدف اصلی در این شرایط، حفظ امنیت فردی در عین توجه به جریان جمعیت و تلاش برای یافتن یک مکان امن است. نکات ایمنی این قسمت شامل:
از دویدن و ایجاد ازدحام خودداری کنید. اینکار فقط باعث ایجاد آسیبدیدگی بیشتر از طریق ازدحام و هل دادن و له شدن نیز میشود.
سرجای خود بمانید یا در یک مکان نزدیک و مناسب پناه بگیرید. این مکان میتواند شامل زیر چارچوب درها، زیر دفتر پیشخوانهای محکم و کنار دیوارههای داخلی نیز باشد.
تنها تفاوت زلزله در منطق ساحلی با دیگر مناطق، احتمال وقوع سونامی است. اگر پس از زلزله سونامی ایجاد شود، شما باید:
اگر در زیر آوار ماندید، چه باید بکنید؟
فرض کنید که شما نتوانستید به هر دلیلی نکات بالا را رعایت کنید و در زیر آوار گرفتار شدید. در این مرحله شما باید نکات زیر را برای بقا رعایت کنید:
در آخر امیدوارم هیچ وقت در شرایط مذکور قرار نگیرید و اگر قرار گرفتید، با رعایت نکات گفته شده، جان خود و عزیزانتان را نجات دهید و از آسیبها و خسارتها تا حد ممکن جلوگیری کنید.
موفق و ایمن باشید.
تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755
فروشگاه آنلاین لوازم آتش نشانی شامل محصولات اعلام و اطفاء حریق و تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی
مجموعه F125 وبسایت تخصصی با سیاست خرید آسان در شهر ایمن و در راستای اشتغال زایی، کارآفرینی نوین، ایمن سازی محیط های کاری، کارگاهی، کارخانجات،منازل مسکونی و دیگر پروژه ها و پیرو حذف دغدغه های خرید، با مدیریت جناب آقایان مجید حکیمی و هادی حاجی زاده در کشور با ارائه خدمات و فروش کالا راه اندازی شده است.
بازدید کنندگان و خریداران گرامی، با مراجعه به بخش های سایت از طریق جستجو یا مراجعه به دسته بندی های محصولات، در رابطه با کالای مورد نظر به مشخصات فنی مربوط به آن دستیابی و یا جهت خرید اقدام نمایید.
تمامی خدمات و محصولات این سایت،دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.