استاندارد جعبه آتش نشانی راهنمای کامل و ساده | 6 فاکتور مهم در خرید و نصب استاندارد - f125 ,

menuordersearch
f125.ir
۱۴۰۱/۲/۲۲ پنج شنبه
(0)
(0)
استاندارد جعبه آتش نشانی راهنمای کامل و ساده | 6 فاکتور مهم در خرید و نصب استاندارد - f125
استاندارد جعبه آتش نشانی راهنمای کامل و ساده | 6 فاکتور مهم در خرید و نصب استاندارد - f125

 

یکی از مهم ترین تجهیزات اطفاء حریق در ساختمان ها و بخش های صنعتی و تجاری، جعبه آتش نشانی یا فایر باکس است. همچنین یکی از مهم ترین ابزار های درون جعبه آتش نشانی، شیلنگ قرقره آتش نشانی با هوزریل است. برای نصب، لوله کشی و طراحی جعبه های آتش نشانی در ساختمان نکاتی وجود دارد که در این صفحه به‌ آنها می‌پردازیم. تا انتهای این صفحه هرآنچه درمورد ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی، نصب و جزئیات نصب جعبه آتش نشانی باید بدانید را خواهید یافت.

سپس میتوانید با مراجعه به صفحه جعبه آتش نشانی یا جعبه آتش نشانی آریا کوپلینگ، قیمت و دیگر ویژگی های برند های معتبر تولید کننده جعبه آتش نشانی را مقایسه کرده و مناسب ترین را انتخاب نمایید.

 

 

محل نصب جعبه آتش نشانی در ساختمان

محل نصب جعبه اتش نشانی را طوری انتخاب کنید که برای همه قابل مشاهده باشد. جعبه آتش نشانی را در پست دیوار ها یا کنج های دور از دسترس نصب نکنید. زیرا در صورت نیاز به آن به سرعت و راحتی بتوان از آن استفاده نمود.

معمولا جعبه های آتش نشانی را در پله های فرار، پاگردها، درب های ورودی ساختمان و راهروها نصب می‌کنند. به همین دلیل بهتر است این نقاط را برای نصب جعبه آتش نشانی انتخاب نمایید. زیرا افراد طبق حافظه خود ابتدا این نقاط را بررسی می‌کنند. یکی دیگر از مناطق که مناسب برای محل نصب جعبه آتش نشانی است، نزدیک به درب های خروجی است.

به جهت این که در محل مورد نظر برای نصب جعبه آتش نشانی محدودیت و مانعی وجود نداشته باشد، هم جعبه های راست باز شو و هم بسته های چپ باز شو تولید می‌شود.

ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی

 

استاندارد نصب جعبه آتش نشانی

استاندارد ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی از کف ساختمان: استاندارد نصب جعبه آتش نشانی از کف ساختمان 1.1 – 1.3 متر است.

جعبه های آتش نشانی در دو طرح توکار و روکار تولید می‌شوند. تا در هرمکانی که برای نصب جعبه آتش نشانی مناسب هست، مشکلی از بابت دسترسی و محدودیت طرح جعبه آتش نشانی نباشد.

 

استاندارد لوله کشی جعبه آتش نشانی در ساختمان

 

روش‌های اجرای لوله‌کشی سیستم آتش‌نشانی ساختمان به سه روش زیر انجام می‌گیرد:

 

  1. روش خشک
  2. روش تر
  3. روش ترکیبی تر و خشک

تمام این روش ها ایمن هستند. بسته به شرایط ساختمان و محلی که قرار است جعبه آتش نشانی نصب شود، روش مناسب انتخاب می‌شود.

روش خشک: در این روش در سیستم لوله کشی آب وجود ندارد و به همین دلیل به آن روش لوله کشی آتش نشانی خشک میگویند. منبع آب مورد نیاز برای این روش برای سیستم آتش نشانی از منبع آب ساختمان جداست.
روش تر: در این روش آب مورد نیاز از طریق آب شهری تامین می‌شود و آب در لوله کشی وجود دارد.
روش ترکیبی: در این روش همانطور که از اسمش پیداست از هر دو روش استفاده می‌شود و با توجه به شرایط ساختمان از آن استفاده می‌کنند.

 

استاندارد جعبه آتش نشانی یا فایر باکس

استاندارد جعبه آتش نشانی در ساختمان و جزئیات نصب جعبه آتش نشانی

 

 

هر جعبه آتش نشانی باید حداقل شعاع 20 متر از اطراف خود را پوشش دهد. بین یک جعبه آتش نشانی و جعبه های مجاور آن نباید بیش از 30 متر فاصله باشد. لوله انتقال آب جعبه آتش نشانی باید حتماً به شیر اصلی آب شهری وصل باشد و فشار لازم در بالاترین نقطه از 2 اتمسفر کمتر نباشد همچنین قطر لوله نباید کمتر از 5 سانتی متر باشد.

در مورد ابعاد استاندارد جعبه آتش نشاتی باید بدانیم که به طور کلی اندازه دقیق و خاصی وجود ندارد. به این معنی که نمی‌توان گفت که یک جعبه آتش نشانی حتما باید دارای چه طول و عرض و ارتفاعی باشد. اما نکات مهم دیگری در محل نصب جعبه، امکانات آن و ویژگی های دیگر آن وجود دارد که در ادامه به طور کامل به‌ آنها می‌پردازیم.

 

 

 

ابعاد استاندارد جعبه آتش نشانی یا فایرباکس

جعبه آتش نشانی را به دو روش می‌توان تهیه کرد. اولین روش این است که از جعبه های استاندارد آماده در بازار خرید کنیم. برای تهیه این جعبه ها تمام اندازه های استاندارد رعایت شده است و نیازی نیست درباره ابعاد فایر باکس خود نگرانی داشته باشید. روش دوم این است که به صورت سفارشی جعبه مورد نظرتان را در ابعاد مورد نیاز سفارش دهید. درمورد جعبه های آتش نشانی سفارشی باید بدانید که طراحی باید به گونه ای باشد که برای قرقره، و سایر تجهیزات در آن فضای کافی داشته باشد. ارتفاع آن هم به گونه ای باشد که تمام تجهیزات به راحتی در دسترس همه باشد.

علاوه بر این ابعاد فاکتور های مهم دیگری برای تهیه جعبه آتش نشانی یا فایر باکس وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد:

فاکتورهای مهم هنگام خرید جعبه آتش نشانی استاندارد

  • توکار یا روکار بودن جعبه آتش نشانی: همانطور که گفته شد هم جعبه های توکار و هم جعبه های روکار استاندارد هستند. بر اساس شرایط محل نصب می‌توان از هرکدام استفاده کرد.
  • طول و نوع شیلنگ آتش نشانی: برای داشتن یک جعبه آتش نشانی استاندارد، شیلنگ آن باید مطابق با استاندارد EN694 تهیه گردد.
  • ضخامت و نوع ورقی که برای ساخت جعبه آتش نشانی از ها استفاده می‌شود، فاکتوری کلیدی در هنگام خرید است. ورق های آهنی و انواع ورق استیل در تولید جعبه آتش نشانی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
  • زاویه و میزان باز شدن درب جعبه: درب جعبه آتش نشانی استادارد باید قابلیت باز شدن تا 170 درجه را داشته باشد.
  • نازل های مورد استفاده در جعبه آتش نشانی باید قابلیت حالت اسپری و جت را داشته باشد.
  • هوزریل آتش نشانی باید دارای استاندارد ملی 1-22157 باشد.
  • جنس بدنه و رنگ جعبه آتش نشانی استاندارد باید مرغوب باشد و در هنگام خرید به آن توجه نمود.

محل نصب جعبه آتش نشانی

تست نهایی برای بررسی جعبه آتش نشانی در ساختمان

پس از تهیه و نصب جعبه آتش نشانی استاندارد و رعایت جزئیات نصب جعبه آتش نشانی مطابق با فاکتور های بالا، لازم است تست نهایی انجام گیرد و موارد زیر بررسی شود:

  • بررسی نشت آب: باید بررسی شود که اتصالات جعبه آتش نشانی نشتی نداشته باشد.
  • بررسی راحتی باز شدن شیلنگ : شیلنگ آتش نشانی باید به راحتی از روی قرقره باز شود. تا در صورت نیاز بتوان از آن استفاده نمود. به طور دقیق باید بررسی شود که نیروی لازم برای باز کردن شیلنگ، بیشتر از 100 نیوتن نباشد.
  • میزان دبی خروجی از نازل در حالت جت ( jet ) نباید کمتر از 0/33 لیتر در ثانیه باشد.
  • بررسی نازل: باز و بسته شدن نازل باید بررسی شود و از درستی عملکرد آن اطمینان حاصل نمود.
  • تمام بخش های جعبه آتش نشانی استاندارد باید هر شش ماه تا یک سال یک بار بررسی و بازبینی شوند. تا عملکرد آن در مدت عدم استفاده دچار اختلال نشده باشد.

 

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می‌باشند:

راه‌‌های ارتباطی
09126633036
02166719137

کلیک کنیدwhatsup

تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755

فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی