یکی از تجهیزات مهمی که در سیستم کشف و اعلام حریق کاربرد دارد، دتکتور است. وظیفه دتکتورها شناسایی حریق و ارسال پیام به کنترل پنل است. دتکتورها به طور کلی ۴ نوع هستند: دتکتور دودی، حرارتی، گاز و شعله. یکی از پرکاربردترین دتکتورهای دودی، بیم دتکتور است. در این مقاله به بررسی اینکه بیم دتکتور چیست، مشخصات بیم دتکتور و آموزش نصب بیم دتکتور میپردازیم. اگر قصد خرید بیم دتکتور را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا هرآنچه درباره این محصول لازم است بدانید را بیابید.
این نوع بیم دتکتور دارای یک فرستنده و یگ گیرنده جدا است. این سیستم اعلام حریق به این صورت عمل میکند که در آن فرستنده اشعه مادون قرمز را به گیرنده ارسال میکند. اشعه ای که ارسال میشود با یک کیفیت خاص به فرستنده میرسد، که بر اساس کیفیت، به سه حالت Normal ،Fire و Fault تشخیص داده میشود. نکته مهم در مورد این بیم دتکتور تنظیم صحیح فرستنده و گیرنده است، زیرا باید دقیقا روبروی هم قرار بگیرند. دلیل این امر نیز عملکرد بیم دتکتور است، که بر اساس پردازش کیفیت سیگنال ارسالی انجام میشود.
در این مدل، فرستنده و گیرنده بیم دتکتور در یک تجهیز جانمایی شده اند و در طرف دیگر رفلکتور دستگاه قرار دارد. عملکرد این نوع بیم دتکتور نیز مانند نوع فرستنده- گیرنده ای است.
این نوع بیم دتکتور از نظر ساختاری شبیه به مدل رفلکتوری است. اما در این مدل، هد دتکتور دارای موتور است، بنابراین قابلیت انجام تنظیمات تراز بندی و غیره، مانند تنظیم خطا و آستانه هشدار را به راحتی در ارتفاع پایین دارد.
مشخصات بیم دتکتور
در این قسمت از مقاله بیم دتکتور چیست، به بررسی مشخصات بیم دتکتور میپردازیم. بیم دتکتور ها از دو بخش فرستنده و گیرنده تشکیل شده اند، که در مقابل یکدیگر نصب میشوند. فرستنده بیم دتکتور در حالت عادی، به صورت مداوم پرتوهای مادون قرمز را به سمت گیرنده میفرستند. در صورت آتش سوزی دود حاصل از آتش با اشعههای ارسالی برخورد کرده و آن را تغییر میدهد. بنابراین گیرنده دستگاه، آن را به عنوان دود و حریق شناسایی میکند.
اشعه مادون قرمز معمولا به صورت یک خط نازک است و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست.
یکی دیگر از مشخصات بیم دتکتور طول برد آن است. طول برد بیم دتکتورها بسته به نوع و برند آنها متفاوت است. اما معمولا طول برد آنها از ۳۰ متر،۵۰ و ۸۰ متر شروع شده و ممکن است تا ۱۰۰ و ۱۲۰ متر نیز برسد.
آموزش نصب بیم دتکتور
در این قسمت از مقاله بیم دتکتور چیست و مشخصات بیم دتکتور، به آموزش نصب بیم دتکتور میرسیم.
بیم دتکتور ها حتما باید توسط افراد آموزش دیده نصب و راه اندازی شوند. مراحل نصب بیم دتکتور به صورت زیر است.
● نقشه اعلام حریق
هر کدام از تجهیزات اعلام حریق باید در مکان مناسب و بر اساس استاندارد نصب شوند. برای نصب صحیح تجهیزات سیستم اعلام حریق باید نقشه اعلام حریق داشته باشیم و بر اساس آن پیش برویم. برای این کار باید نقشه خوانی اعلام حریق را بلد باشیم.
● نصب دتکتور اعلام حریق
در آموزش نصب بیم دتکتورهای متعارف یا آدرس پذیر باید از روی نقشه اعلام حریق مکان مناسب برای نصب دتکتور را پیدا کنیم. برای هر دتکتور باید پایه مناسب آن نصب شده و سیستم کشی آن انجام شود. سپس دتکتور را روی پایه جای گذاری میکنیم. بر روی پایه دتکتور پیچهای اتصال برای تغذیه ورودی منفی و مثبت و همچنین دو پیچ برای اتصال به دتکتور بعدی وجود دارد. یک پیچ هم برای اتصال ریموت اندیکاتور وجود دارد.
● پنل اعلام حریق
این قسمت اصلی ترین قسمت بیم دتکتور است که وظیفه برقراری ارتباط بین شستی ها، دتکتورها و تجهیزات اعلام حریق را بر عهده دارد. پنل ها باید قابلیت تشخیص و اعلام خطا و یا قطعی مدار را داشته باشند. در زمان قطعی برق، پنل باید به صورت اتوماتیک برق اضطراری را به وسیله باتری ها به مدار برساند.
● نصب تابلو کنترل مرکزی
تابلو کنترل مرکزی باید در معرض دید نصب شود و معمولا در مکانهای ورودی باشد، که در زمان آتش سوزی دسترس به آن آسان باشد. برای امنیت بیشتر معمولا در اتاق نگهبانی ساختمان نصب میکنند تا از دسترسی افراد غیرمجاز محافظت شود. همچنین نصب تابلوی کنترل مرکزی باید در مکانی که احتمال آتش سوزی کم است صورت گیرد.
خود مرکز کنترل نیز باید توسط یک دتکتور دودی محافظت شود که ارتفاع نصب آن از ۱.۸ تا ۲ متر است.
در زمان حریق وقتی شستی یا دتکتور آتش سوزی را تشخیص دادند، یک اتصال کوتاه نسبی در مدار ایجاد میشود، که باعث افزایش جریان در مدار میشود. در نتیجه پنل آتش سوزی را تشخیص میدهد و شروع به اعلان میکند.
بعد از تشخیص درست بودن حریق توسط پنل، مرکز کنترل رله ها را از طریق مدار الکترونیکی متصل میکند که سبب فعال شدن فلاشرها و آژیرها میشود.
کارشناسان ما در f125 فروشگاه تجهیزات اعلام و اطفاء حریق و ایمنی، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان میباشند:
راههای ارتباطی
09126633036
02166719137
تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
دفتر مرکزی
البرز - کرج - فلکه اول گوهردشت - برج نیکامال - طبقه هشتم واحد اداری
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راههای ارتباطی
09126633036
02166719137
02632862474
فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی و اعلام و اطفاء حریق و تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی
مجموعه F125 وبسایت تخصصی با سیاست خرید آسان، شهر ایمن در راستای اشتغال زایی، کارآفرینی نوین، ایمن سازی محیطهای کاری، کارگاهی، کارخانجات،منازل مسکونی و دیگر پروژه ها و پیرو حذف دغدغههای خرید، با مدیریت جناب آقایان مجید حکیمی و هادی حاجی زاده در استان تهران،البرز و ارائه خدمات فروش به کلیه استانهای دیگر راه اندازی شد.
مجموعه F125 حامی ایمنی است.
مشتری گرامی شما با ورود به وبسایت F125 به قسمت ثبت نام مراجعه مینمایید و بعد از وارد کردن مشخصات ثبت نامی با نام کاربری و رمز عبور وارد صفحه شخصی خود میشوید و با دو طریق
1- سرچ محصول درخواستی در قسمت جستجوی سایت
2- با پیدا کردن محصول در منوها سفارش خود را ثبت مینمایید
بعد از ثبت، وارد صفحه پرداخت شده و بعد از پرداخت اینترنتی کارشناس با شما جهت تاییده ارسال، هماهنگی لازم را انجام داده و کالا با موافقت و هماهنگی شما در تهران و کرج حداکثر طی 5 ساعت و در شهرستانها حداکثر 48 ساعت نسبت به انتخاب آن برای شما ارسال میگردد.لطفا در صورت هر گونه سوال و ابهامات دیگر با ما در تماس باشید.با تشکر
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.