مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی ,

menuordersearch
f125.ir
۱۳۹۹/۲/۱۸ پنج شنبه
(11)
(0)
مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی
 مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی

 

مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی | مضرات پودر کپسول آتش نشانی


مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی، برای خاموش نمودن آتش می‌بایست یکی از اضلاع مثلث آتش حذف شود، تا عملیات مهار حریق به درستی انجام شود. یکی از راه های خاموش نمودن آتش، حذف و جلوگیری از رسیدن اکسیژن به حریق است. برای حذف اکسیژن در زمان حریق می‌بایست از پودر خاموش کننده موجود در کپسول های آتش نشانی استفاده شود.

قیمت و خرید پودرهای آتش نشانی

مشاهده قیمت و مشخصات کپسول های آتش نشانی پودری: کپسول پودر و گاز


انواع پودرهای آتش نشانی


کپسول های آتش نشانی از جمله تجهیزات بسیار مهم و کاربردی در اطفاء حریق می‌باشند. کپسول های مختلفی برای انواع حریق ساخته می‌شوند، کاربرد کپسول آتش نشانی به نسبت محتویات داخل آن متفاوت بوده است. پودرهای موجود در خاموش کننده های پودری به دو نوع شیمیایی و خشک تقسیم بندی می‌شوند. این پودرها دارای خواصی می‌باشند که برای اطفای حریق مناسب هستند. در زیر به توضیح انواع پودرهای آتش نشانی می‌پردازیم.

 
الف) پودر شیمیایی آتش نشانی:
این نمونه از پودر آتش نشانی از ترکیب یک یا چند نوع ماده شیمیایی و بعضی افزودنی ها به صورت گرد و بسیار نرم تشکیل می‌شوند. در این ترکیب از مواد افزودنی جهت جلوگیری از چسبندگی مواد در اثر رطوبت و گرما استفاده می‌شود.

پودرهای خاموش کننده با توجه به نوع ترکیبات و اینکه برای چه نوع از حریق هایی مناسب می‌باشند به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. در این مقاله به مهمترین نوع پودرهای شیمیایی آتش نشانی می‌پردازیم.

 

انواع پودر شیمیایی آتش نشانی


1-    پودر بی کربنات سدیم (جوش شیرین)
2-    بی کربنات پتاسیم
3-    بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره
4-    کلرید پتاسیم
5-    فسفات آمونیوم
6-    مانکس


پودرهای آتش نشانی

 

بی کربنات سدیم:

پودر شیمیایی معمولی از 97 درصد بی کربنات سدیم تشکیل شده است. این ماده اولین ماده خاموش کننده شناخته شده است که در صورت بروز حریق یک ابر دی اکسید کربنی را به دور حریق ایجاد می‌کند. از این پودر برای آتش سوزی های نوع C ،B و E یعنی مایعات و گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین استفاده می‌شود.

 

بی کربنات پتاسیم:

نمونه ای از خاموش کننده های اطفای حریق است که در صنعت نفت و گاز کاربرد دارد. این پودر نیز برای آتش سوزی های نوع C ،B و E یعنی مایعات و گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین استفاده می‌شود.

 

بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره:

همگی برای حریق های نوع C ،B و E یعنی مایعات قابل اشتعال، گازهای قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی و برقی با ولتاژ معین استفاده می‌شوند.

 

کلرید پتاسیم:

این خاموش کننده به صورت نمک است و قدرت خورندگی بالایی دارد و برای حریق های نوع C ، B و E مناسب است.

 

فسفات آمونیوم:

یک ماده شیمیایی خشک است که دارای رنگ زرد کم رنگ است. از این پودر برای خاموش کردن مواد جامد، گازها و مایعات قابل اشتعال و اطفای حریق های الکتریکی با یک ولتاژ معین استفاده می‌شود. به دلیل اینکه پودر شیمیایی فسفات آمونیوم برای حریق های نوع A ،B و C مناسب است. بر روی این نوع از کپسول آتش نشانی علامت A.B.C درج می‌شود و به این نوع از پودر شیمیایی عنوان ABC یا چند حالته نیز اطلاق می‌گردد. قدرت خورندگی این ماده شیمیایی از باقی خاموش کننده ها بیشتر است.

 

مانکس:

این نوع از پودر شیمیایی از باقی پودرهای آتش نشانی موثرتر بوده و از ترکیب اوره و بی کربنات (کربن دو پتاس) تشکیل و داخل کپسول آتش نشانی ریخته می‌شود. دلیل تاثیرگذار تر بودن این پودر نسبت به سایر پودرهای شیمیایی این است که این پودر وقتی با حرارت برخورد می‌کند سریعاً تجزیه شده و به ذرات کوچکی (حتی کوچکتر از 0.1 میکرون) تبدیل می‌شود و همین امر سبب بالا رفتن خاصیت پخش شدن آن می‌شود.

پودر شیمیایی مانکس با کف پروتئینی سازگار است، بنابراین برای اطفای حریق های همراه با کف و پودر دارای اهمیت است.

 

نکته: معمولاً بی کربنات سدیم به صورت ترکیب با سایر پودرهای شیمیایی مانند فسفات آمونیوم، سولفات آمونیوم و بیکربنات پتاسیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیبات خاموش کننده بی کربنات سدیم برای آتش سوزی های نوع -B مایعات قابل اشتعال- مناسب است.

 
ب) پودر خشک آتش نشانی:
از پودر خشک آتش نشانی برای خاموش کردن فلزات قابل اشتعال (آتش سوزی نوع D) مانند منیزیم و فلزهای قابل اکسید استفاده می‌شود. بنابراین نباید با پودر شیمیایی آتش نشانی اشتباه گرفته شود. پودر خشک با توجه به نوع ترکیبات دارای انواع مختلفی است که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم.


    خاموش کننده پودری:


کپسول های آتش نشانی پودری در اندازه های مختلف ساخته می‌شوند و برای اطفای حریق های الکتریکی و مایعات قابل اشتعال مانند نفت و روغن مناسب است.


    خاموش کننده گاز دی اکسید کربن:


در داخل کپسول آتش نشانی CO2 از گاز دی اکسید کربن استفاده می‌شود. گاز دی اکسید کربن موجود در داخل این نوع از کپسول ها به صورت مایع تحت فشار بوده که هنگام خروج از کپسول به گاز تبدیل می‌شود. به دلیل جلوگیری از سرعت خروج گاز دی اکسید کربن و هدایت مواد اطفایی به سمت حریق سر لوله این کپسول آتش نشانی CO2 به صورت قیفی شکل یا همان شیپوری است.

 

مضرات پودر کپسول آتش نشانی:


در صورت استفاده از پودرهای خاموش کننده و یا شارژ کپسول آتش نشانی می‌بایست در ابتدا موارد ایمنی را به طور کامل بررسی و رعایت نمود. بسیاری از آسیب ها براساس نادیده گرفتن موارد ایمنی و نداشتن دانش کافی و عدم حفظ خونسردی حاصل می‌شود. در زیر به نمونه ای از مضرات پودر کپسول آتش نشانی اشاره می‌کنیم.

در صورت استفاده از پودرهای آتش نشانی آثار این ترکیبات بر روی مواد میماند و باید آنها را تمیز کرد. این مواد می‌توانند پوست را تحریک کنند بنابراین لازم است در استفاده از این مواد از دستکش و برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به دهان از ماسک های تنفسی استفاده نمود. لازم به ذکر است که این مواد سمی نیست ولی نباید بلعیده شوند، زیرا بلعیده شدن این مواد باعث ایجاد درد و قرمزی در دهان می‌شود. افزایش میزان بلعیده شدن این مواد مشکلات معده را در پی خواهد داشت.

در صورت استنشاق این پودرهای شیمیایی ممکن است گرد و غبار وارد ریه ها شده و آنها را پوشش دهد. در این حالت اکسیژن نمی‌تواند به سایر نقاط بدن منتقل شود و تنها راه درمان مراجعه به بیمارستان است.

 

نتیجه گیری:


همانطور که بیان نمودیم کپسول های آتش نشانی مهمترین تجهیز در اطفای حریق است. مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی با توجه به نوع کارکرد به دو نوع خشک و شیمیایی تقسیم بندی می‌شود و هر کدام از این مواد با توجه به ترکیبات متفاوت دارای انواع گوناگونی هستند. هر یک از این مواد با توجه به کارکرد برای اطفاء حریق نوع خاصی از آتش مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر کاربردها، پودرهای آتش نشانی مضراتی نیز دارند که با توجه به رعایت نمودن موارد ایمنی و حفظ خونسردی در استفاده از این پودرها در کپسول های آتش نشانی می‌توان از عوارض آن جلوگیری نمود. همچنین می‌بایست کپسول مناسب با محیطی که در آن قرار دارید را انتخاب و تهیه نمایید. در غیر این صورت باعث بروز خسارات بیشتر می‌شود.

مجموعهاف125با کادری مجرب جهت هر گونه شارژ کپسول آتشنشانی  با کارگاه های مجهز آماده همکاری است ( فرم ثبت سفارش شارژ خاموش کننده ها) و خدمات خود را در فضای تخصصی به انجام می‌رساند......در پناه حق باشید

 

تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755

فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی