با توجه به دستورالعمل ها و ضوابط سازمان آتش نشانی جهت مراحل اجرائی سیستم اعلام و اطفاء حریق و رعایت مباحث ایمنی در ساختمانها که توسط مجری مربوط انجام میپذیرد لذا اجرای آن توسط پیمانکاران و سازندگان محترم ساختمانها و رعایت موارد ذیل لازم الاجرا است.
1. ایمنی معماری
حوادث طبیعی و غیر طبیعی زیادی در اکثر محیط ها و فضاهای بسته به مانند خانه ها اتفاق میافتد،که باید از ابتدای معماری و حتی در بازسازیهای دوباره مد نظر قرار داده شود.
حتی موضوعاتی ساده از قبیل سقف کاذب،تیغه ها و گچ کاری را میتوان به طور کامل ایمن سازی کرد.
حوادثهای مختلف مانند آتش سوزی ،برق گرفتی،اتصال سیمهای برق به صورت نامناسب و... باعث پیامدهای جبران ناپذیری است.
در حوادث طبیعی مانند زلزله برخی از مناطق یا شهرهایی که گسلهای زلزله خیز قرار گرفته باید عملیات مقاوم سازی بیشتری در نظر گرفته شود ،که نصب تجهیزات داخلی آن جهت مقاوم سازی بسیار حائز اهمیت است.
2. سیستمهای کشف و اعلام حریق (محصولات اعلام حریق)
به منظور آگاهی به موقع در هنگام آتش سوزی و کاهش مدت زمان شناسایی محل حریق و دسترسی سریع آن که بتوان کنترل محل وقوع حادثه را انجام داد از اهمیت بالایی برخودار است که سیستم کشف و اعلام حریق در این امر با طراحی و تقسیم چندین زون کارایی بسزایی خواهد داشت.
تقسیم و جداسازی منطقه زون بر اساس مساحت و کاربردهایی که دارد،صورت میپذیرد که معمولا تحت پوشش تعدادی شستیهای اعلام حریق و یا کاشفهای خودکار عمل مینماید.
اجزای تشکیل دهنده ی اعلام حریق که مرتبط باهم است، شامل دستگاه پنل مرکزی،دتکتورها ،شستی ها ،آژیر ها و چراغهای نشانگر است.
3. سیستمهای اطفاء حریق (محصولات اطفا حریق)
سیستمهای اطفاء حریق در فضاهایی که ایمن سازی میگردد از لحاظ کاربردی،بیشترین محافظت را از جان و اموال فراهم میکند.
این سیستم ها به صورت اتومات و دستی طراحی میگردد که بر اساس استانداردهای لازم در محل نصب شده و در صورت هرگونه حوادثی مورد استفاده قرار میگیرد.
سیستم اطفاء حریق به صورت اتومات در انواع مختلف بر حسب تاسیسات اجرایی که نمونههای مختلفی از قبیل سیستم اطفاء حریق اتومات آبی، co2،پودری،فوم،گازی و مهپاش(پودر آبی) طراحی میگردد.
از سوی دیگر سیستم اطفاء حریق دستی در کلاسهای مختلف توسط کپسولهای آتش نشانی در فضاهای تعریف شده،بر حسب استانداردهای لازم قرار داده میشود.
این کپسول ها شامل کپسول آب،آب و کف،اسپری و آب،کف،مواد شیمیایی مرطوب ،پودر خشک استاندارد،پودر خشک خاص و دی اکسید کربن است که جهت آتش کلاسهای A_B_C_D_K مورد استفاده قرار میگیرد.
4. مقاوم سازی سازه در برابر حریق
یکی از ضروری ترین و مهم ترین الزامات طراحی و اجرای ساختمان ها تامین مقاوم سازی سازه در برابر حریق است که در صورت وقوع هرگونه آتش سوزی مصالح ساختمانی استفاده شدت از قبیل پی.وی.سی،پلی اتلین،لوله و اتصالات تاسیساتی،دیواره ها،نماها،سازه ها و لوازم جانبی با درصد کمتری آسیب ببیند و شدت حریق را به حداقل برساند که در برخی از سازههای انجام شده به مانند بتن و فولادهای بکار رفته که اساسی ترین آنها است، میتوان با پوشش ضد حریق مقاوم سازی کرد تا پایداری سازه در برابر حریق بیشتر حفظ گردد.
5. جانپناه ها و پرتگاه ها
جان پناه ها بخش عمده ای از ساخت و سازهای ساختمانی است که معمولا به صورت تکمیلی در انتهای پروژه ها اجرا میگردد.جان پناه از دید عموم بیشتر به عنوان دیوارچینی در بام ساختمان ها خوانده میشود اما این موضوع تنها در این مورد ختم نمیشود و بیشتر در فضاهایی به مانند:پشت بام،ایوان،پاگردها،پله ها،تراس ها،آسانسور ها و پاسیو ها اجرا میگردد تا از جان افراد محافظت کند و مانع هرگونه سقوط در آن گردد.
طبق استانداردهای تایید شده و مقرراتهای ملی ساختمان به هرگونه از موضوعات اشاره شده ارتفاع و ضخامت و پهنای استاندارد خود را جهت اجرا لازم میدارد.
6. سیستمهای تهویه
سیستمهای تهویه ی هوا در ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است که در فواصل مختلف هوای سرد و گرم را در فضاهای مختلف تامین مینماید.
انواع سیستمهای تهویه ی هوا بر اساس استانداردهای مختلف شامل چیلر ها،پکیج ها،هواساز،ایر واشر،فن کوئل،بویلر و یونیت هیتر در فضاهایی که نسبت به محیط آن با توجه به شرایط محیطی ساختمان بر اساس دما،وزش باد،تابش نور خورشید،رطوبت و... نصب میشود، تا ایده آل ترین تهویه در هوا صورت پذیرد.
7. دسترسی خودروهای آتش نشانی
آتش سوزی حادثه ی تلخی است که همه روزه در بسیاری از کارگاههای تولیدی و ساختمانهای مسکونی و اداری و فضاهای دیگر رخ میدهد.از این رو دسترسی خودروهای آتشنشانی به گونه ای باید باشد که نسبت به سرعت عملیات انجام شده بتوان از وقوع بیشتر حریق جلوگیری کرد.
از سوی دیگر با توجه به معضلات، دسترسی خودرو ها در محل حریق ،استانداردهای لازم جهت ساخت این خودروها نسبت به عرض و ارتفاع و طول آن طراحی میگردد که در کنار آن تجهیزات نصب شده در خوردرو ها هم به صورت کلی طراحی و محاسبه میگردد.
8. درهای مقاوم حریق (محصولات درب ضد حریق )
دربهای ضد حریق جهت ایمن سازی بیشتر در مقابل آتش سوزی به گونه ای طراحی میگردد که از بروز و شدت آتش سوزی به فضاهای دیگر جلوگیری شود که با انجام آزمایشهای مختلف نسبت به عناصری شامل لنگه درب،چهارچوب،یراق آلات و دیگر اجزای ان صورت میپذیرد،که نسبت به استانداردهای لازم ١ یا ٢ ساعت در برابر حریق مقاومت داشته باشد.
نوع دربهای ضد حریق به چهار گروه دربهای خروج اضطراری،دربهای بیمارستانی،دربهای مخصوص انبار ها و دربهای نیروگاههای برق و صنعتی تعریف میگردد.
9. علائم خروج (محصولات علاِئم خروج)
هرگونه علائم راهنما و هشدار دهنده بر اساس کارایی و عملکرد آن در شرایط اضطراری انتخاب میشود.
اما در خصوص علائم خروج با توجه به نقش ایمنی در آن الزامیست که از نوع شب نما مورد استفاده قرار گیرد تا در مسیر خروج بیشتر قابل مشاهده باشد.
قوانین و مقررات ملی ساختمان حاکی از آن است که در هر نقطه ای که مسیر خروج است جهت مواقع اضطراری و عادی نصب گردد.
معمولا علائم خروج در ارتفاع بالاتر از ١٨۰ سانتی متر نصب میگردد.
اما با توجه به اینکه در بعضی مواقع بر اثر آتش سوزی چون فضا مملو از دود است، باید در ارتفاع پایین تر از علائم حاشیه ای شب نما استفاده کرد تا علاوه بر نشان دهنده ی راه خروج با نوردهی که از خود دارد مسیر را تاحدودی روشن نماید.
10. روشنایی اضطراری
از دیگر تجهیزات در مواقع خروج اضطراری و عادی بر اثر تاریکی جهت روشن شدن فضا چراغهای اضطراری کاربرد بسزایی دارد که بر اثر قطعی یا خاموشی برق ،ذخیره ی انرژی که از قبل شارژ گردیده است حدود ٢ الی ٣ ساعت روشنایی را در محل ایجاد میکند.این چراغ ها معمولا در راهروها ،مسیرهای فرار اضطراری،پله ها و تقاطع راهروها،اتاقهای استراحت و تاسیساتی، اتاقهای بدون پنجره،آسانسور ها و مناطق تجهیزات ایمنی نصب میگردد.
11. سایر مفاد ایمنی مرتبط با گاز، برق، استخر، آسانسور و ...
در آخر نسبت به سایر مفاد ایمنی دیگر مرتبط با گاز،برق،استخر،آسانسور و.... بر حسب استانداردهای تعریف شده باید رعایت گردد تا در مواقع اضطراری و عادی از حوادث ناگوار ایمن باشیم.
مجموعه F125 با شعار فرهنگ ایمنی افتخار و اعلام میدارد در عرصه ی ایمنی با کمک همدیگر سربلند و پیروز خواهیم ماند و تلاش بر آن دارد که روز به روز اهمیت ساختار ایمنی را، برای حفظ جان انسان ها به لطف پروردگار و یاری دوستداران ایمنی، به این امر بزرگ توسعه بخشد.
پیروز،سربلند و سلامت باشید...
تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
دفتر مرکزی
البرز - کرج - فلکه اول گوهردشت - برج نیکامال - طبقه هشتم واحد اداری
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راههای ارتباطی
09126633036
02166719137
02632862474
فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی و اعلام و اطفاء حریق و تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی
مجموعه F125 وبسایت تخصصی با سیاست خرید آسان، شهر ایمن در راستای اشتغال زایی، کارآفرینی نوین، ایمن سازی محیطهای کاری، کارگاهی، کارخانجات،منازل مسکونی و دیگر پروژه ها و پیرو حذف دغدغههای خرید، با مدیریت جناب آقایان مجید حکیمی و هادی حاجی زاده در استان تهران،البرز و ارائه خدمات فروش به کلیه استانهای دیگر راه اندازی شد.
مجموعه F125 حامی ایمنی است.
مشتری گرامی شما با ورود به وبسایت F125 به قسمت ثبت نام مراجعه مینمایید و بعد از وارد کردن مشخصات ثبت نامی با نام کاربری و رمز عبور وارد صفحه شخصی خود میشوید و با دو طریق
1- سرچ محصول درخواستی در قسمت جستجوی سایت
2- با پیدا کردن محصول در منوها سفارش خود را ثبت مینمایید
بعد از ثبت، وارد صفحه پرداخت شده و بعد از پرداخت اینترنتی کارشناس با شما جهت تاییده ارسال، هماهنگی لازم را انجام داده و کالا با موافقت و هماهنگی شما در تهران و کرج حداکثر طی 5 ساعت و در شهرستانها حداکثر 48 ساعت نسبت به انتخاب آن برای شما ارسال میگردد.لطفا در صورت هر گونه سوال و ابهامات دیگر با ما در تماس باشید.با تشکر
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.