در این محتوا به عیب یابی و رفع خطای رایج سامانه های اعلام حریق و دتکتور و رفع آنها و نیز تعمیر دتکتور ها میپردازیم. برای این کار ابتدا یک معرفی کوتاه درباره ی سامانه اعلام حریق و دتکتور خواهیم داشت. سپس رایج ترین ایرادات این سیستم ها و همچنین نحوه نگهداری از آن را بررسی میکنیم.
سرعت رشد حریق به صورت خطی نیست و از زمانی به بعد، حریق به میزان چند برابر افزایش مییابد و افراد در زمان کوتاهی میتوانند خود را از خطر آتش سوزی نجات دهند. از این رو استفاده از سامانه اعلام حریق اهمیت پیدا میکند. همچنین به منظور پیشگیری از بروز خسارات و وارد آمدن آسیب به اموال مجموعه های گوناگون، استفاده از سامانه اعلام حریق ضروری است.
اجزای اصلی سامانه اعلام حریق به صورت زیر است:
از تجهیزات هشدار دهنده میتوان به آژیر اعلام حریق، فلاشر و ... اشاره کرد.
از انواع تجهیزات ورودی در سامانه میتوان به دتکتور های حرارتی، دتکتور های دودی، دتکتور های شعله ای و ... اشاره کرد.
بخش کنترل کننده ی اعلام حریق است که با بهره گیری از آن میتوان ورودی ها و خروجی های سامانه را کنترل کرد.
با استفاده از منبع تغذیه میتوان انرژی مورد نیاز را برای فعالیت سامانه اعلام حریق تامین نمود.
گاهی اوقات سامانه اعلام حریق در تشخیص آتش سوزی دچار اشتباه میشود. به طور کلی، دسته بندی خطای های ناشی از عملکرد در سامانه به صورت زیر است:
در این نوع از اشتباهات مربوط به عملکرد سامانه های حریق، فعال شدن هشدار سامانه دلیلی غیر از آتش سوزی دارد. از عواملی که باعث بروز چنین خطا هایی میشوند میتوان به دود سیگار، حرارتی که از وسایل گرمایشی خارج میشود، دود وسایل نقلیه و سایر موارد دیگر اشاره کرد.
ممکن است یکی از تجهیزات به کار رفته در قسمت های مختلف سامانه اعلام حریق دچار اشتباه شود. در صورتی که بروز این خطا منجر به شنیده شدن صدای هشدار سامانه شود، به آن هشدار کاذب گفته میشود.
این خطا زمانی مشاهده میشود که دتکتور دچار سوختگی شده باشد، یا جریان های گوناگونی باعث بروز خطا در مدار کشف حریق شود.
گاهی ممکن است به دلیل رعایت نکردن نکات نصب تجهیزات، سامانه دچار خطا شود. در این حالت است که اهمیت بازبینی و نگهداری سامانه بیش از پیش خود را نشان میدهد.
برخی اوقات خطا های شبکه ای باعث فعالیت نا به هنگام آژیر هشدار میشوند. در این خصوص نیز بازبینی و بررسی های دوره ای توصیه میشود.
از راه کار های رفع خطا های سامانه، کاستن از میزان حساسیت حسگر است. البته این کار باید به میزان کافی انجام شود. حساسیت دتکتور نمیتواند از مقدار خاصی که در استاندارد تعریف شده کاهش یابد.
از سامانه ی تایید کردن هشدار در کنار سامانه استفاده شود. این سامانه ی جانبی کمک میکند تا چند ثانیه پیش از شنیده شدن صدای آژیر هشدار، از صحت دلیل اعلام حریق اطمینان حاصل شود.
انواع دتکتور ها
از انواع دتکتور های اعلام حریق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از رایج ترین انواع دتکتور، دتکتور دودی است. این حسگر صرفا بر مبنای نشر دود در محیط کار میکند. دتکتور دودی زمانی هشدار میدهد که محفظه ی آن از دود پر شده باشد.
همان گونه که از نام این دتکتور پیدا است، این نوع از دتکتور به تغییرات دما حساس است. برخی از دتکتور های حرارتی بر اساس دمای ثابت و برخی دیگر نیز بر اساس افزایش دمای محیط کار میکنند.
در صورتی که بخار های قابل اشتعال و سمی در محیط وجود داشته باشد، بهتر است از این نوع از دتکتور استفاده شود.
این دستگاه صرفا به نشر گاز مونو اکسید کربن حساس است و با نشر آن در محیط فعال خواهد شد.
یکی از خطا هایی که در عملکرد دتکتور ممکن است بروز یابد، خطای مدار باز است. زمانی که چنین خطایی رخ میدهد، ابتدا باید مدار را باز کنید. سپس دکمه ای که صدای ناشی از بروز خطا را قطع میکند، فشار دهید. در نهایت مدار را به حالت عادی خود برگردانید.
دیگر خطای رایج در ارتباط با دتکتور ها، اتصال کوتاه است. Jumperهایی که در هر زون قرار دارد، با علامت های Z1Sو یا Z2Sمشخص میشوند. قطع کردن Jumper ها کار مدار اتصال کوتاه را متوقف میکند.
سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق و دتکتور
به منظور پیشگیری از بروز عیوب احتمالی در سامانه، بهتر است در حالت های زمانی روزانه، ماهانه و سالانه بازبینی آن را انجام داد.
در بررسی روزانه فقط باید چراغ MAINSON همیشه فعال باشد. در بررسی ماهانه باید باتری و اتصالات سامانه مورد بررسی قرار گیرد. در هر ZONE میتوان یک شستی را فعال کرد تا اعلام حریق مورد بررسی قرار گیرد. نیز میتوان با قطع برق، عملکرد باتری را در ارتباط با فعال سازی آژیر های هشدار مشاهده کرد.
در بازدید های سالانه تمامی تجهیزات از قبیل شستی ها، حسگر ها، آژیر ها و دیگر تجهیزات باید بررسی شوند. تعویض باتری های خشک بایستی هر 5 سال یک بار انجام شود. نیز میتوان دتکتور را هر 2 تا 3 سال یک بار تعویض کرد.
به منظور تعمیر، سرویس و نگهداری سامانه میبایست از تجربه و مهارت متخصصان و کارشناسان با سابقه ی این حوزه کمک گرفت. در این خصوص میتوانید از خدمات شرکت f125استفاده کنید و حل مشکلات مرتبط با سامانه های اعلام حریق را به متخصصان این شرکت واگذار نمایید.
تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755
فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی
مجموعه F125 وبسایت تخصصی با سیاست خرید آسان در شهر ایمن و در راستای اشتغال زایی، کارآفرینی نوین، ایمن سازی محیط های کاری، کارگاهی، کارخانجات،منازل مسکونی و دیگر پروژه ها و پیرو حذف دغدغه های خرید، با مدیریت جناب آقایان مجید حکیمی و هادی حاجی زاده در کشور با ارائه خدمات و فروش کالا راه اندازی شده است.
بازدید کنندگان و خریداران گرامی، با مراجعه به بخش های سایت از طریق جستجو یا مراجعه به دسته بندی های محصولات، در رابطه با کالای مورد نظر به مشخصات فنی مربوط به آن دستیابی و یا جهت خرید اقدام نمایید.
تمامی خدمات و محصولات این سایت،دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.