3 اشتباه رایج در آشپزخانه که باعث آتش سوزی می‌شود و راه های جلوگیری از آن ,

menuordersearch
f125.ir
۱۴۰۱/۱۱/۲۸ جمعه
(2)
(0)
3 اشتباه رایج در آشپزخانه که باعث آتش سوزی می‌شود و راه های جلوگیری از آن
3 اشتباه رایج در آشپزخانه که باعث آتش سوزی می‌شود و راه های جلوگیری از آن

در همه روز های سال به ویژه تعطیلات، آتش سوزی ها در آشپزخانه ها به اوج خود می‌رسد، در حقیقت طبق گفته های مقام های مسئول در حوزه آتش نشانی فاجعه های آتش سوزی به هنگام شام بسیار زیاد است. مخصوصا در مراسم ها و تعطیلات خاص همانند روزهای عید یا جشن ها، اوج آتش سوزی در خانه است.

نقطه شروع بیشتر آتش‌سوزی‌های خانگی آشپزخانه است. آشپزخانه یکی از نقاط پرخطر در خانه است که باید برای کاهش خطرات و پیشگیری از آسیب‌ها و صدمات به ایمنی آشپزخانه توجه شود. وجود منابع حرارتی مانند اجاق گاز و سماور و همچنین وجود لوازم و وسایل برقی در کنار مواد آتش‌گیر مانند روغن‌ها و مواد شیمیایی، حوله‌ها و دستکش‌ها همه شرایطی را به‌وجود آورده‌اند که کارشناسان و متخصصان ایمنی، آشپزخانه را محلی با پتانسیل خطر بالا معرفی کنند.

به منظور حفظ امنیت جان و مال شما و همچنین نکاتی در مورد آنچه که ساکنان باید (و نباید) انجام دهند. در ادامه برخی اتباهات رایج در آشپزخانه که باعث ایجاد آتش سوزی می‌شوند و راه های پیشگیری از آن معرفی شده اند.

 

1قرار دادن غذای چرب نزدیک حرارت

آتش سوزی روغن در آشپزخانه

چربی ها اشتعال زا هستند و باعث آتش سوزی می‌شوند. به همین دلیل نباید چربی و غذاهای چرب را  نزدیک منبع حرارتی قرار داد. چربی ها و روغن آشپزی حتی  در فاصله‌ای 5 سانتی‌متری هم می‌تواند جرقه بزند و باعث آتش سوزی شود.

 

هنگام آماده سازی غذاهای چرب که میزان روغن آن زیاد است این نکات را رعایت کنید:

  •  آن را روی درجه خیلی کم قرار دهید
  •  از ظرف‌هایی با لبه‌های بلندتر استفاده کنید

با رعایت این نکات ساده امکان تماس بخارات روغن و آتش به کمترین حد ممکن می‌رسد.

 

2- آتش سوزی با ماکروویو و اجاق گازها

آتش سوزی در ماکروویو

یکی دیگر از رایج ترین دلایل آتش سوزی در آشپزخانه، آتش سوزی با ماکروویو و اجاق گازها است.

درصورتی که چنین آتش سوزی ای رخ داد با راهکارهای ساده زیر می‌توانید آتش را کنترل کرده و از گسترش آن جلوگیری نمایید.

در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید.

محیط آتش گرفته را بسته نگه دارید.

دستگاه را خاموش کنید (در صورتی که وسیله برقی است، آن را از برق بکشید و اگر فر اجاق گاز است، جریان گاز را قطع کنید).

بگذارید آتش در فضای بسته محیط، خفه شود (با کاهش اکسیژن محیط، آتش سوزی کم می‌شود).

هیچ سرکی نکشید! حتی لحظه ای کوتاه!

زیرا در غیر این صورت این امکان وجود دارد که آتش خاموش شده، مجدد شعله ور شود، زیرا با این کار، شما باعث ورود اکسیژن به آن محیط شده اید.

 

قبل از استفاده مجدد، دستگاه را به تعمیرکار و تکنسین و یا شرکت سازنده نشان داده تا تعمیرات لازم را انجام دهند و در صورت لزوم دستگاه را تعویض کنید.

برای خاموش کردن آتش‌سوزی‌های ناشی از برق، قبل از قطع کامل جریان برق، از آب استفاده نکنید. این کار ممکن است خطر برق‌گرفتگی را نیز به خطر سوختگی اضافه کند.

 

3- آشپزهای پر مشغله یا خواب آلود!

گاهی آن‌قدر خسته و خواب‌آلود و یا پر مشغله هستیم که زمانی که از آشپزخانه بیرون می‌آییم تا چند دقیقه دیگر برای سرزدن به غذا یا کمتر کردن شعله گاز دو مرتبه به آشپزخانه برویم، ناغافل خوابمان می‌برد یا مشغول کارهای دیگر می‌شویم و وقتی بیدار می‌شوید که دود همه جای خانه را گرفته است.

 

مطالعات نشان داده ۴۲ درصد از افرادی که در آتش سوزی‌های ناشی از پخت وپز در خانه جان خود را از دست داده‌اند هنگام آتش سوزی خواب بوده‌اند. پس بهتر است وقتی خسته و خواب آلود هستید و یا پرمشغله هستید آشپزی نکنید.

 

کپسول اطفا حریق در اشپزخانه

خاموش کردن آتش با کپسول آتش نشانی در آشپزخانه

بهتر است یک کپسول اطفای حریق چند منظوره تهیه کنید و طرز کار با آن را یاد بگیرید تا در همان لحظات اول بتوانید آتش را خاموش کنید.

کپسول را در کنار در ورودی آشپزخانه و در دسترس نصب کنید.

توجه: نصب کپسول به تنهایی کافی نیست. حتی اگر کپسول های آتش نشانی استفاده نشده باشند نیز نیاز به شارژ مجدد دارند. تا در صورت نیاز از کارکرد آن مطمئن باشید. اگر مدت زیادی از تهیه کپسولتان گذشته احتمالا نیاز به شارژ مجدد خواهد داشت:

شارژ کپسول آتش نشانی

از نصب کپسول در نزدیکی و کنار منابع حرارتی و محل‌هایی که احتمال دارد نقطه شروع حریق باشند خودداری کنید، چون در این صورت در هنگام آتش سوزی دسترسی به آنها مشکل و گاهی غیرممکن می‌شود. فراموش نکنید گاهی اوقات ترک کردن محل بهترین و تنها راه حل ممکن است.‌

خرید کپسولABCمناسب آشپزخانه

محل قرار دادن کپسول آتش نشانی مناسب آشپزخانه

محل کپسول آتش نشانی در آشپزخانه

نصب کپسول آتش نشانی باید در جایی باشد که قابل دید باشد. این کار باعث می‌شود در مواقع اضطراری همه‌ی افراد به آن دسترسی داشته باشند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید آتش‌سوزی‌ها در آشپزخانه معمولا کوچک هستند بنابراین شما به یک کپسول کوچک نیاز خواهید داشت.

 

کپسول آتش نشانی مناسب آشپزخانه برای موثر بودن می‌تواند حداکثر 7 کیلوگرم باشد، اگرچه اکثر مدل‌ها نصف این وزن هستند. محل مناسب برای نصب کپسول آشپزخانه، روی دیوار نزدیک اجاق گاز یا فر است. همچنین ممکن است لازم باشد یکی در بالا یا پایین کابینت‌ها در نزدیکی پریزهای برق و سایر منابع بالقوه‌ی گرما در نظر بگیرید.

 

جهت کاهش آتش سوزی در آشپزخانه و خانه همچنین آشنایی با راه های مقابله با آن و کاهش تماس های ۱۲۵، این مقاله آموزنده را با اطرافیان خود که وقت بیشتری را در آشپزخانه می‌گذرانند و همچنین کسانی که جان‌ آنها برای شما مهم است، به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:

نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی را کجا قرار دهیم؟

 

09126633036
02166719137

تهران خیابان جمهوری بین چهارراه استانبول و پل حافظ کوچه مسعود سعد
09126633036
02166719137
البرز-کرج-پل فردیس-بعد از پمپ بنزین باران
راه های ارتباطی
09126633036
02166719137
02634955755

فروشگاه آنلاین تجهیزات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق، تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی